Allemansgoed Terheijl krijgt Harry de Vroome Penning

Kunstenaarscollectief Allemansgoed Terheijl wint de Harry de Vroome penning 2021
Het kunstenaarscollectief Allemansgoed Terheijl © Het Drentse Landschap
Het Kunstproject Allemansgoed Terheijl heeft de Harry de Vroome Pennning 2021 gewonnen. De jury heeft als aanmoedigingsprijs een extra penning toegekend aan burgerinitiatief Land van Ons.
De Harry Vroome Penning wordt tweejaarlijks uitgereikt aan projecten of initiatieven die bijdragen aan de positieve ontwikkeling van het landschap in Drenthe.

Allemansgoed Terheijl

Het kunstproject Allemansgoed Terheijl in de gemeente Noordenveld heeft als doel om met hedendaagse beeldende kunst landgoed Terheijl meer levend en herkenbaar te maken. Een aantal kunstenaars is als tijdelijk collectief met de opdracht aan de slag gegaan.
"Op een hoogstaande artistieke wijze heeft dit collectief in het gebied Terheijl de relatie tussen bodem, water, natuur en cultuurhistorie verbeeld", staat in het juryrapport. "De kunstobjecten zijn alle vervaardigd van ter plaatse voorkomend bodemmateriaal."

Land van Ons

Land van Ons is een landelijke coöperatie die landbouwgrond koopt om biodiversiteit te verhogen en landschap te herstellen. Deelnemers aan de coöperatie leggen daarvoor geld in voor de aankoop van landbouwgrond. De eerste aankoop van landbouwgrond in Drenthe is het perceel Holtesch bij Hooghalen.
"Dit initiatief past volledig bij het gedachtengoed van Harry de Vroome. Daarom heeft de werkgroep besloten een extra penning als aanmoedigingsprijs toe te kennen aan Land van Ons", vermeldt het juryrapport..

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl