Startschot klinkt voor aanleg knooppunt Klijndijk

N34 nieuw knooppunt bij Klijndijk
Plattegrond van het nieuwe knooppunt bij Klijndijk. © Provincie Drenthe
Eind oktober beginnen de werkzaamheden voor de nieuwe, ongelijkvloerse aansluiting op de N34 bij Klijndijk. Aannemer Avitec start deze maand met de grondwerkzaamheden. Daarnaast worden bomen verwijderd en kabels verlegd. Vanwege de werkzaamheden wordt de weg tussen Exloo en Emmen-Noord dit weekend afgesloten.
Er staat veel te gebeuren rondom diverse aansluitingen op de N34 in de zuidoosthoek van Drenthe. De afslagen bij Odoorn en Emmen-Noord gaan verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt een ongelijkvloerse kruising op de plek van viaduct Oringerweide bij Klijndijk.
Tussen Emmen-Noord en het nieuwe kruispunt komt een parallelweg langs de N34. Voor fietsers komt er een fietsbrug over de N34 en een nieuw fietspad langs de Slenerweg. Deze sluit aan op de rotonde op de Hoofdweg. Naar verwachting is het werk volgend zomer (2022) gereed.
Bij Odoorn wordt er ook gewerkt aan een parallelweg met fietspad vanaf de oorspronkelijke afslag richting het knooppunt bij Exloo. Alle maatregelen zijn bedoeld om de doorstroming en de verkeersveiligheid te vergroten.

Wegafsluiting

Vanwege de werkzaamheden wordt de N34 tussen vrijdag 12 november (18.00 uur) en maandag 15 november (6.00 uur) tussen Exloo en Emmen-Noord afgesloten. De aannemer voert dan wegwerkzaamheden uit voor het inrichten van de toekomstige in- en uitvoegstroken.
De Qliner (lijn 300) volgt tijdens de weekendafsluiting ook een omleidingsroute.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl