Wild zwijn doodgereden in Roden

Wild zwijn
In Roden is een wild zwijn doodgereden, foto ter illustratie © Saxifraga/Mark Zekhuis
In Roden heeft een wild zwijn een aanrijding niet overleefd. Volgens de Milieu en Dieren politie Noord-Drenthe is het dier waarschijnlijk gisteren of eergisteren door een auto geraakt.
Het dier werd gevonden aan de Maatlanden, de politie laat weten dat er recent geen andere meldingen van wilde zwijnen zijn binnengekomen.

Nulstand

De provincie Drenthe ziet wilde zwijnen als ongewenst in de Drentse natuur vanwege de verkeersveiligheid en mogelijke ziektes die ze dragen. Toch duiken er af en toe wilde zwijnen op in de provincie, zoals nu in Roden. Een jaar geleden werden er meerdere zwijnen afgeschoten in de gemeente Midden-Drenthe om de nulstand te handhaven.
De politie waarschuwt dat een wild zwijn mogelijk drager kan zijn van de varkenspest. Er wordt dan ook benadrukt dat een vinder niet met een gevonden wild zwijn aan de haal moet gaan en melding moet maken bij de provincie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl