Geen schapen meer op de dijk rondom Meppel en Hoogeveen

Schaap op een dijk
Schaap op een dijk © Pixabay / GeisserS
Schapen zijn tot en met het voorjaar van 2022 niet meer welkom op de dijken van waterschap WDODelta. Vanwege de start van het stormseizoen is het belangrijk dat de dijken veilig blijven, de schapen dragen daar in dit seizoen niet aan bij.
De grasmat blijft dan beschermd tijdens periodes met storm en hoogwater. "Wortels van gras en planten houden de grond stevig bij elkaar. De grasmat dient daardoor als beschermlaag van de dijk in tijden van hoogwater. Vee mag niet meer op de dijken grazen om de grasmat extra te beschermen", aldus het waterschap.
In de zomer helpen de schapen bomen en plantengroei op de dijken tegen te gaan, wortels maken de dijken dan juist stuk. In de winter groeit gras minder snel terug, hierdoor kan de dijk zichzelf minder snel 'repareren'.
Het waterschap Drents Overijsselse Delta is in onze provincie verantwoordelijk voor het waterbeheer in onder andere Meppel en Hoogeveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl