Zuidlaarder verslaafde krijgt celstraf voor bedrijfsinbraken

Rechtbank_Assen
De rechter veroordeelde de man tot 572 dagen cel © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 52-jarige man uit Zuidlaren is voor zes bedrijfsinbraken en vernielingen veroordeeld tot een celstraf van 572 dagen. Hiervan zijn 540 dagen (anderhalf jaar) voorwaardelijk. De man moet zich laten begeleiden en laten controleren op drugsgebruik.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden dezelfde celstraf en een taakstraf van 180 uur. De rechter hield er rekening mee dat de man zijn leven enigszins weer op de rit heeft.
In anderhalf jaar tijd pleegde de Zuidlaarder vanaf december 2019 inbraken in cafetaria's, een kiosk en horecapanden. Hij vernielde daarbij de deur- en raamkozijnen. De rechter vond het ernstig dat de man voor veel schade en overlast zorgde. De Drent deed dit, omdat hij kampte met verslavingsproblemen. Hij werkt op dit moment hard aan zijn problematiek.
De man is vaker voor dergelijke zaken veroordeeld. Hij moet zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal bijna 4000 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl