FC Emmen-directeur wil binnen twee jaar 'echt' gras, en het liefst uit Borger

VOETBAL - Een Drents bedrijf dat grasmatten levert aan onder andere het San Siro Stadion, Manchester United, Fenerbahce, CSKA Moskou, Zenit St. Petersburg, Sampdoria, Ajax en het Stade de France in Parijs, terwijl de enige Drentse eredivisionist, FC Emmen, op kunstgras voetbalt. Het is menig supporter een doorn in het oog.
Ook FC Emmen-directeur Wim Beekman liet tijdens de verkiezing van Drentse onderneming van het Jaar weten open te staan voor een 'echte' grasmat. Daarmee lijkt de Drentse club te willen voldoen aan de wens van vrijwel alle clubs in de eredivisie.

Tot 350.000 euro als stimulans 
Compleet uitbannen bleek niet haalbaar. De clubs mogen zelf kiezen. Om toch de overstap te stimuleren ligt er voor de clubs die van kunstgras naar natuurgras willen overstappen, een bijdrage van maximaal 350.000 euro per seizoen klaar. Volgens Jacco Swart, voorzitter van de Eredivisie CV, is het geld 'een meer dan serieuze prikkel om clubs te bewegen af te stappen van kunstgras'. 

Prachtig 
Het bedrijf dat die grasmatten levert aan de bovengenoemde clubs en stadions is Queens Grass. Wim Beekman: "Het lijkt me prachtig om binnen twee jaar een echte grasmat in De Oude Meerdijk te hebben en dan het liefst gras uit Borger."Lees ook: 
- ​FC Emmen wil niet over Keuken Kampioen Divisie beslissen
FC Emmen hoeft niet verplicht van kunstgras af 
Deel dit artikel: