Pizzeria in centrum Hoogeveen volledig uitgebrand

In het centrum van Hoogeveen heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed bij Pizza Hot aan de Grote Kerkstraat. De pizzeria en shoarmazaak is volledig verwoest.
Zeven bewoners van woningen erboven zijn geëvacueerd. Het gaat om de twee bewoners van het appartement boven de pizzeria en vijf buren.

Niet aangestoken

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Volgens de politie is wel duidelijk dat de brand niet is aangestoken.
De brand brak rond één uur uit in de keuken. De brandweer rukte met veel wagens uit om het vuur te blussen. Daarbij werd ook een hoogwerker gebruikt.

Niet overgeslagen

Omdat de brand middenin de uitgaansstraat van Hoogeveen was met aaneengeschakelde oudere panden bestond de kans dat de brand zou overslaan op naastgelegen cafés en woningen daarboven. Dat is volgens woordvoerster Tessa Kluter van de Veiligheidsregio Drenthe niet gebeurd. "De brandweer heeft de omliggende panden natgehouden."

Oorzaak nog onbekend

Hoe groot de schade aan de woning boven het restaurant is, is volgens Kluter nog niet duidelijk. Rond half vier werd het sein 'brand meester' gegeven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl