In deze Drentse plaatsen zijn morgen Sinterklaasintochten

Archieffoto van de landelijke  Sinterklaasintocht in Meppel (Rechten: Ferdy Damman/ANP)
Archieffoto van de landelijke Sinterklaasintocht in Meppel (Rechten: Ferdy Damman/ANP)
Vanaf dit weekend mogen we weer ons schoentje zetten, want Sinterklaas komt aan.
De landelijke Sinterklaasintocht is morgen in het Noord-Hollandse Zaanstad, maar de goedheiligman heeft morgen ook tijd vrijgemaakt voor een aantal Drentse plaatsen.

Emmen, 12.00 uur

Sinterklaas begint zijn tocht door Drenthe in Emmen. Rond 12.00 uur kan iedereen zich verzamelen bij de Noordbargerstraat. Daarna wordt hij officieel welkom geheten bij de Grote Kerk, door burgemeester Eric van Oosterhout. In Emmen willen ze trouwens dit jaar ook het record schoentje zetten vestigen.

Assen, 12.30 uur

Sinterklaas gaat daarna door naar Assen. Hij komt rond 12.30 uur met de boot aan in de Vaart. Daarna maakt hij een rondje door het centrum.

Meppel, 13.00 uur

Een halfuurtje later zet de Sint voet aan wal in Meppel. Hij komt aan in de sluis van Meppel. Er is een optocht door het centrum en later zijn er optredens van onder meer De Dikdakkers, die Sinterklaasnummers zingen.

Norg, 13.00 uur

In Norg komt Sinterklaas ook om 13.00 uur. Hij maakt een rondje door het dorp en begint bij het grasveldje aan de Laan van Havezathen. In de sporthal in het dorp wordt de Sint nog officieel verwelkomd door kinderen en hun ouders.

Roden, 13.30 uur

Om 13.30 uur is de Sint in Roden. Hij wordt op het Heereborchplein ontvangen door burgemeester Klaas Smid. Vervolgens is er een tocht door de Heerestraat met 'pietenshows'.

Emmer-Compascuum, 13.45 uur

Sinterklaas komt om 13.45 uur aan in Emmer-Compascuum op het Marktplein. Onder leiding van een dweilorkest gaat de goedheiligman naar een tent bij de manege aan het Westerdiep. Daar is een gezellige middag, waar onder meer de winnaar van een kleurplatenactie bekend wordt gemaakt.

Hoogeveen, 14.00 uur

Bij het gemeentehuis in Hoogeveen komt Sinterklaas om 14.00 uur aan. Daarna is er een tocht door de binnenstad.

Coevorden, 14.00 uur

Om 14.00 uur is ook de Sinterklaasintocht van Coevorden. De goedheiligman komt in de haven aan.

Beilen, 14.00 uur

Als er iemand is die op honderd plekken tegelijk kan zijn, dan is het Sinterklaas wel. De Sint heeft ook nog een intocht in de haven van Beilen om 14.00 uur.

Zuidlaren, 14.00 uur

En alsof dat nog niet genoeg is, is om 14.00 uur ook intocht in Zuidlaren. De sint komt met zijn boot aan in de haven. Daarna is er een optocht naar het centrum. Op de Grote Brink is 's middags feest.

Zuidwolde, 14.00 uur

Sinterklaas komt om 14.00 uur ook aan in Zuidwolde. De ontvangst is bij het gemeentehuis. Tussen 15.00 uur en 16.00 uur is er een feest bij de Boerhoorn.

Nieuw-Amsterdam, 14.00 uur

Sinterklaas komt om 14.00 uur ook aan op het Marktplein in Nieuw-Amsterdam

Vries, 14.30 uur

Om 14.30 uur komt de Sint aan de kade bij de Noord-Willemsvaart. Na een korte rondrit door Vries duikt de goedheiligman de kroeg in: tussen 15.45 en 16.30 uur zijn de jongste basisschoolkinderen welkom in Café Onder de Linden voor een middag met de Sint.

Zweeloo, 15.00 uur

Sinterklaas wordt om 15.00 uur op de Brink in Zweeloo verwacht. Daarna is er een gezellige middag in dorpshuis de Spil.

Ruinerwold, 15.00 uur

Ook in Ruinerwold komt Sinterklaas om 15.00 uur aan. De Sint gaat een stukje door het dorp. Hij begint bij De Klok en gaat naar De Buddingehof. Na de intocht is er een pietendisco tot 16.30 uur.
Er zijn nog meer Sinterklaasintochten in Drenthe, maar die zijn op andere data. Heb je een aanvulling? Stuur die dan naar redactie@rtvdrenthe.nl.

(foto: pixabay.com)

Sinterklaasweer

Volgens RTV Drenthe-weerman Roland van der Zwaag hoef je je over het weer geen zorgen te maken tijdens de Sinterklaasintochten. Het is hooguit een beetje fris.
"Morgenochtend is het al helder en op beschutte plekken is er nog wat lichte vorst in de ochtend. Overdag wordt het zo'n 7 of 8 graden. De lucht is strakblauw en het is mooi, zonnig weer", aldus de weerman.
Ook daarna blijft het mooi. "We hebben een droog weekend. Zondag is het ook prachtig weer."

Het is helder, dus de maan schijnt door de bomen (foto: Pixabay / RTV Drenthe)​

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl