Hello Festival boekt Paul Carrack en Midge Ure

Paul Carrack en Midge Ure zijn twee nieuwe artiesten die aan het programma voor 9 juni zijn toegevoegd. (Rechten: Hello Festival)
Paul Carrack en Midge Ure zijn twee nieuwe artiesten die aan het programma voor 9 juni zijn toegevoegd. (Rechten: Hello Festival)
Het Hello Festival in Emmen, voormalig Retropop, heeft de Britse singer-songwriters Paul Carrack en Midge Ure gestrikt voor komend jaar. Ze treden allebei op zondag 9 juni op. Paul Carrack was in 2011 ook al eens in Emmen.
Paul Carrack is als solo-artiest bekend van hits als
I Need You
en
Dedicated
. Maar hij speelde en zong ook in verschillende groepen en werkte met een groot aantal artiesten. Hij geldt als een groot songwriter met een stemgeluid dat erg herkenbaar is, terwijl hij nog wel anoniem over straat kan. Carrack zong onder meer de leadvocals in
Tempted
van Squeeze en
Over my Shoulder
van Mike and the Mechanics.

Do they know it's Christmas?

Ultravox was de band waarmee Midge Ure als zanger groot werd. Hun Vienna geldt als een klassieker. Later ging hij solo verder en had nog een hit met If I was. MIdge Ure was ook samen met Bob Geldof initiatiefnemer voor het Band Aid project, ze schreven samen het Kerstnummer Do they know it's Christmas?
Eerder werd al bekend dat in 2019 ook Lenny Kravitz, Golden Earring en Daniël Lohues naar het festival komen. Het Hello Festival is 8 en 9 juni.

Lees meer: Retropop wordt Hello Festival, Lenny Kravitz komt naar Emmen

Het vroegere Retropop maakte onlangs bekend dat de naam wordt gewijzigd in Hello Festival. De historie van het jaarlijkse festival gaat terug naar 2002, toen waren er nog optredens onder de naam Back to the 80's/70's. De naam Retropop werd vanaf 2010 gebruikt, maar de organisatie wilde daarvan af. Bands willen liever niet spelen op een festival dat in de naam uitdraagt dat het muziek van vroeger is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl