Wat vind jij: Ik ga liever nog niet op reis buiten Europa

Vakantie
Toeristen in oktober in Tunesië, ook dit land staat op oranje © AFP/Anis Mili
Het vakantieseizoen in Europa kabbelt richting het eind. En dus kijken reisbureaus naar plekken buiten het continent om aan de wensen van zonaanbidders te kunnen voldoen. Dat doen ze ondanks dat voor die landen het overheidsadvies code oranje geldt, meldt De Telegraaf.
Code oranje betekent dat er geadviseerd wordt alleen noodzakelijke reizen te maken en geldt voor vrijwel alle landen buiten Europa. De reiswereld gooit opnieuw de kont tegen de krib wat betreft de overheidsadviezen voor verre reizen, meldt de ochtendkrant. En de consument boekt gretig naar oranje gebieden.
Eenzelfde opstand ging afgelopen zomer vooraf aan een wijziging van het reisadvies binnen Europa. Nadat operators besloten toch op oranje oorden als de Balearen en Portugal te vliegen, verviel het oranje advies op het continent. Begin november bespreekt de ministerraad pas over het aanpassen van reisadviezen.

Wat vind jij?

Wat zou jij doen als je nu op vakantie naar de zon zou gaan? Ga je voor een reis naar een oranje gebied of kies je voor het volgen van de overheidsadviezen?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl