Hoger beroep zaak Sharleyne begint volgende maand

Heleen J. tijdens de rechtszaak in Assen (tekening: Annet  Zuurveen)
Heleen J. tijdens de rechtszaak in Assen (tekening: Annet Zuurveen)
Bij het gerechtshof in Leeuwarden begint 21 december het hoger beroep tegen Heleen J. uit Hoogeveen. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.
De Hoogeveense wordt verdacht van het doden van haar 8-jarige dochter Sharleyne Remouchamps, die in juni 2015 van flat De Arend viel.

Vrijspraak

De 38-jarige J. werd in juli door de rechtbank in Assen vrijgesproken. Het OM had tien jaar cel geëist voor doodslag en ging in hoger beroep.
Volgens het OM is er genoeg bewijs dat de Hoogeveense haar dochter heeft gewurgd en haar daarna van de tiende verdieping van de flat heeft gegooid. J. heeft dat altijd ontkend. De rechtbank sprak haar wegens gebrek aan bewijs vrij.
Lees meer: Rechtbank spreekt moeder Sharleyne vrijHet gaat 21 december om een regiezitting. Het Openbaar Ministerie en J.’s advocaat Paul van Jaarsveld kunnen die ochtend onderzoekswensen indienen, zoals bijvoorbeeld het horen van getuigen. Of ze dat gaan doen, is nog niet duidelijk.
Wanneer het hof de zaak inhoudelijk behandelt, is ook nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl