Moet Hello Festival in Emmen weer van naam veranderen? ​

Het Amsterdamse bureau eist dat het Drentse festival zijn naam verandert (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het Amsterdamse bureau eist dat het Drentse festival zijn naam verandert (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het Amsterdamse evenementenbureau 4PM, dat Hello-feesten organiseert wil dat het Drentse festival Hello, eerder Retropop, zijn naam verandert.
Dat meldt
.
4PM beweert de naam officieel geregistreerd te hebben. Volgens het bureau pleegt het vroegere Retropop inbreuk op het merken- en handelsnaamrecht. Daarom stuurt het Amsterdamse bureau het Drentse festival een brief waarin het bureau eist dat het Drentse festival binnen een week zijn naam verandert. Doen ze dit niet dan stapt 4PM naar de rechter.
De organisatie van het Drentse Hello Festival laat weten de brief te hebben ontvangen, maar wil nog niet inhoudelijk reageren.

Lees meer: Retropop wordt Hello Festival

Begin november maakte de organisatie van Retropop bekend dat het festival een nieuwe naam krijgt: Hello Festival. Het festival koos een nieuwe naam omdat veel bands niet blij waren met de term 'retro'. Dit zorgde er volgens de organisatoren voor dat het lastig was om acts te strikken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl