Cassata #11: Gekozen burgemeesterschap, controle op subsidies en een smeuïge Drentse roman

In deze aflevering van Cassata is vertrekkend wethouder van Emmen, Bouke Arends de tafelgast van presentatrice Margriet Benak. Verder een debat over de gekozen burgemeester. Is het zinvol of zinloos? Burgemeesters Mieke Damsma van Midden-Drenthe en Rikus Jager van Westerveld verschillen daarin van mening. En wordt in Drenthe zomaar gesmeten met miljoenensubdidies, leningen en garantstellingen? Verder aandacht voor een Drentstalige roman van schrijver Lukas Koops over een regionale omroep in 'barre tieden'.
Onderwerpen:

4.00 - Bouke Arends is vandaag speciale tafelgast in Cassata en blikt terug op zijn tijd als wethouder van Emmen en kijkt vooruit naar zijn nieuwe functie als burgemeester van Westland.
8.24 - De gekozen burgemeester zit er aan te komen. Is het zinvol of zinloos? Burgemeester Mieke Damsma van Midden-Drenthe en burgemeester Rikus Jager van Westerveld gaan in debat.
22.14 - Vervolg gesprek Bouke Arends
​25.04 - Wordt er in Drenthe met miljoenensubsidies, leningen en garantstellingen gesmeten, zonder dat iemand controleert of het geld wel goed terechtkomt? De Noordelijke Rekenkamer deed onderzoek.
36.28 - Villa Thrianta is de nieuwe Drentse roman van schrijver Lukas Koops en gaat over de gang van zaken bij een regionale omroep.
43.35 - Vervolg gesprek Bouke Arends
53.29 - In het Cassata Radioforum schuiven Agnes Mulder, CDA-Kamerlid uit Assen en Ko Vester SP-Statenlid uit Schipborg aan. Het gaat over de intocht van Sinterklaas, daarnaast moet de gemeente naar de Raad van State om zich te verzetten tegen de gaswinning in Noord-Drenthe?

Presentatie:

Margriet Benak

Gasten:

Bouke Arends, nu nog wethouder van Emmen en straks burgemeester van Westland
Mieke Damsma, burgemeester van Midden-Drenthe
Rikus Jager, burgemeester van Westerveld
Michiel Herweijer, directeur van de Noordelijke Rekenkamer
Lukas Koops, schrijver en oud-medewerker RTV Drenthe
Agnes Mulder, CDA-Kamerlid uit Assen
Ko Vester, SP-Statenlid uit Schipborg

Andere podcasts:

Genoten van Cassata? Abonneer je ook op onze podcast Drenthe Toen over de geschiedenis van Drenthe en op de Sportcast, onze podcast over de (amateur)sport in Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl