Wat vind jij: Ik kijk alleen nog naar streamingsdiensten als Netflix

Televisiekijken
Kijk je nog 'normaal' tv of alleen naar streamingdiensten? © Pixabay
Steeds meer mensen hebben een abonnement op streamingdiensten, zoals Netflix, Disney+ en Videoland. Zij bepalen zelf wat er 's avonds bij hun thuis op tv is te zien.
Netflix geeft vandaag een kijkje in de boeken over het afgelopen kwartaal. Dan moet duidelijk worden hoeveel nieuwe abonnees de streamingdienst in de voorbije periode heeft binnengehaald. Ook de verwachtingen van het Amerikaanse bedrijf zijn interessant, gezien de populariteit van de nieuwe hit Squid Game.
Analisten letten bij de kwartaalberichten van Netflix doorgaans erg scherp op abonneeaantallen. Het bedrijf kampt tegenwoordig met stevige concurrentie van streamingdiensten als Disney+, Amazon Prime Video en Apple TV+ en kenners en beleggers willen graag weten of Netflix die rivalen voor kan blijven. De aanwas van nieuwe klanten van Netflix ging eerder dit jaar al beduidend minder snel dan vorig jaar, toen mensen door de coronapandemie nog aan huis zaten gekluisterd en naar vertier zochten.
Mogelijk maakt Netflix ook meer bekend over zijn ambities op het vlak van videogames. Eerder dit jaar werd aangekondigd dat Netflix naast series, documentaires en films onder meer ook videospelletjes wil gaan aanbieden. De eerste videogames zouden voor het einde van volgend jaar al te spelen moeten zijn, lieten ingewijden toen weten.

Wat vind jij?

Zap jij iedere dag nog trouw op televisie naar een leuk programma, film of serie? Of heb je een abonnement op een streamingdienst en bepaal je zelf wat je kijkt?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl