Kjeld Nuis ook tweede in Japan op de 1.000 meter

Nuis pakt ook op de 1.000 meter zilver (Rechten: EPA)
Nuis pakt ook op de 1.000 meter zilver (Rechten: EPA)
SCHAATSEN - Kjeld Nuis uit Emmen heeft bij de eerste wereldbeker schaatsen in het Japanse Obihiro ook op de 1.000 meter met zilver genoegen moeten nemen. De olympisch en wereldkampioen op deze afstand eindigde in een tijd van 1.08,39.
Zijn Russische tegenstander Pavel Koelizjnikov zegevierde in een indrukwekkend baanrecord van 1.07,85. Thomas Krol pakte brons met een tijd van 1.08,62.

'Op waarde geklopt'

"Ik ben op waarde geklopt'', concludeerde Nuis bij de NOS. "Ik was na 600 meter lekker op weg, maar ik verpruts het dan in die bocht erna. Daar moet ik juist het verschil maken, maar ik maakte foutjes en schaatste slordig. Dan ben je een makkelijke prooi voor zo'n snelle man'', doelde hij op Koelizjnikov die in Obihiro aantoonde dat hij weer helemaal terug is. "Tegen hem moet je heel scherp zijn, anders word je naar zilver gereden. Maar ja, het seizoen duurt nog lang. Ik ben nu nog niet zo goed als hij, maar ik hoop dat het gaat komen."

Russen

Nuis moest gisteren op de 1.500 meter, de afstand waarop hij eveneens olympisch en wereldkampioen is, ook zijn meerdere erkennen in een Rus. Denis Joeskov won met 1.44,55, met de Nederlandse troef als tweede in 1.44,81. Zowel Koelizjnikov als Joeskov ontbrak bij de Winterspelen in februari in Zuid-Korea vanwege het Russische dopingschandaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl