Hond bijt schapen Witterveld in Assen dood

Meerdere schapen raakten gewond (Rechten: Persbureau Meter)
Meerdere schapen raakten gewond (Rechten: Persbureau Meter)
Een hond heeft gisteravond de schaapskudde van Marsdijk aangevallen. Dat gebeurde bij Landschapsbeheer Het Witterveld aan de Witterweg in Assen.
De hond wist meerdere schapen te pakken te krijgen. Twee schapen zijn doodgebeten en meerdere dieren zijn gewond geraakt.

'Niet aangelijnd'

De eigenaar van de hond zou de viervoeter onaangelijnd uit hebben gelaten, toen plotseling de hond ervandoor ging. De hond rende naar de schaapskudde toe en wist enkele schapen flink te pakken. De schapen braken door de afzetting heen en renden vervolgens de Witterweg op. Een omwonende, die de schapen op de weg zag lopen, heeft vervolgens hulp ingeschakeld.
De schapen die werden toegetakeld zijn drachtig. Op 4 december zouden deze moeten lammeren. Ze begrazen in de zomer het natuurgebied de Landjes bij Marsdijk.
De beheerders van Het Witterveld waren gisteravond niet thuis. Ze waren in Limburg, maar zijn teruggekeerd nadat buren ze hadden gebeld. Een dierenarts is geïnformeerd en gaat de dieren onderzoeken. De kudde bestaat uit meer dan 300 schapen.

'Twee kanten'

De eigenaar van de hond laat weten zeer te betreuren wat er gebeurd is. "De hond werd twee kilometer van de schaapskudde af uitgelaten, maar rende weg het donker in. Na een uur zoeken nog geen spoor, later werd hij thuisgebracht door de dierenambulance."
Dat de hond heeft huisgehouden in de schaapskudde, vindt de eigenaar vreselijk. "Dat praat ik nooit goed." Maar volgens hem zitten er wél twee kanten aan het verhaal: "Als je schapen houdt in een losloopgebied, moet je voor een goede omheining zorgen. Het hek dat er nu omheen staat, daar staat amper stroom op. Niet gek dat de honden er dan bij kunnen komen."
Op de vraag of hij de hond nu nog los laat lopen, antwoordt de eigenaar: "Mijn hond blijft los lopen, maar krijgt wel extra training."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl