Veel Drentse clubs grijpen naast de eerste periodetitel

HOC werd vandaag wel periodekampioen
HOC werd vandaag wel periodekampioen
VOETBAL - Ondanks de vele kanshebbers van Drentse amateurclubs op de eerste periodetitel, zijn er dit weekend maar drie clubs die de titel in wacht sleepten. Annen, Actief en HOC.
Lees ook:

Actief pakt titel in 4C

De periodetitel van de 4e klasse C ging naar vv Actief. De ploeg uit Eelde had vanmiddag aan één punt genoeg voor de titel, maar dan moest er nog wel gewonnen worden op bezoek bij Haren. Ermin Imelman openende in de 10e minuut de score voor de Drenten. Ennio Jansen maakte acht minuten daarna de tweede treffer. Vlak voor rust tekende Ermin Imelman voor zijn tweede van de middag en zette Actief daarmee op 0-3. De enige tegengoal voor Actief viel tegen het eind van de wedstrijd. Patrick Dijkstra was trefzeker.
Actief voert de ranglijst nu aan met 21 punten. FVV uit Hoogezand volgt met 19 punten.

HOC viert feest in 4D

HOC uit Odoorn pakte door de 5-0 winst op PJC de eerste periode. Twee doelpunten van Jelle Siekman en treffers van Mark van Bergen, Gertjan Spijker en Paul Kamphuis zorgden voor vreugde in Odoorn. Wedde was mede kanshebber op de titel, maar de ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Gieterveen en verloor daardoor dure punten en dus ook de kans op de titel. HOC staat nu met 21 punten eerste, gevolgd door Wedde met 19 punten.

1F

VKW en vv Emmen zagen in 1F de titel aan hun neus voorbijgaan. Emmen won, maar kwam één doelpunt tekort voor de eerste periode. SWZ won door dat ene doelpunt meer de periodetitel. VKW verloor vanmiddag van Heerenveen met 3-1 en kwam daardoor ook tekort.

Ook geen titel voor Roden en Dwingeloo

Doordat Roden in 2K gelijkspeelde tegen St.Annaparochie ging LSC uit Sneek op een beter doelsaldo er met de periode vandoor. Dwingeloo verloor in 3D van Thor. Oldeholtpade had daardoor genoeg aan één punt voor de titel en daar bleef het ook bij: het speelde gelijk met 2-2 tegen Gorredijk.

Drie kanshebbers in 5E

In het duel tussen Weiteveense Boys en Zwartemeerse Boys hadden beide ploegen vooraf nog kans om de eerste periode te winnen. Weiteveen moest winnen en was ook nog eens afhankelijk van Alteveer. De ploeg uit Zwartemeer had alles nog in eigen hand, maar dan moesten ze niet alleen van Weiteveense Boys winnen, maar ook het inhaalduel tegen Zandpol.
Alteveer won, net zoals Zwartemeerse Boys van Weiteveen met 2-1. Zwartemeer moet de inhaalwedstrijd tegen Zandpol met vier treffers winnen om periodekampioen te worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl