Wat vind jij: De regeringscoalitie verantwoordelijk voor de toeslagaffaire kan nu echt niet meer door

protest toeslagaffaire
Gedupeerden van de toeslagaffaire protesteren © ANP/Hollandse Hoogte/Joris van Gennip
Partijen zijn geschokt en verontwaardigd dat de afgelopen vijf jaar meer dan elfhonderd kinderen van toeslagenouders uit huis zijn geplaatst. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam tot dit aantal na onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
In de kindertoeslagenaffaire werden duizenden ouders door de Belastingdienst onterecht aangemerkt als fraudeur. Dit had enorme financiële gevolgen voor onschuldige ouders en hun gezinnen.
In een gezamenlijke reactie van Pieter Omtzigt, het CDA, de SP, de ChristenUnie en DENK wordt het kabinet opgeroepen toelichting te geven en met een plan te komen. Ook willen de ondertekenaars dat het kabinet een telefoonnummer klaar heeft voor vragen en "een brief schrijft aan de ouders, de kinderen en de Kamer".

Wat vind jij?

Kan de huidige coalitie die verantwoordelijk is voor de toeslag affaire nog door in een nieuw kabinet, na de onthulling van het CBS? Of moeten de partijen hun conclusies trekken?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl