PvdA draagt Nelleke Vedelaar voor als gedeputeerde

Nelleke Vedelaar
PvdA draagt Nelleke Vedelaar voor als gedeputeerde © ANP/Koen van Weel
De Statenfractie van PvdA Drenthe draagt Nelleke Vedelaar (44) voor als gedeputeerde voor het provinciebestuur van Drenthe. Ze volgt daarmee Cees Bijl op, die per 1 december stopt en met pensioen gaat.
Nelleke Vedelaar was van 2017 tot 2021 partijvoorzitter van de PvdA en daarvoor onder meer wethouder in Zwolle. Ze is geboren in Assen en kent de provincie en de inwoners goed, meldt de PvdA. Vedelaar woont nu in Holtheme in Overijssel, op een steenworp afstand van de provincie Drenthe.
"Ik vind het enorm eervol om zo'n politiek zwaargewicht als Cees Bijl op te volgen", zegt ze. "Hij heeft zo veel ervaring, maar tegelijkertijd neem ik andere ervaring en eigenschappen mee. Ik ben geen Cees maar Nelleke. Ik ga het op mijn manier doen. Maar het is eervol om in zijn voetsporen te mogen treden."

Portefeuilles

Vedelaar neemt de portefeuilles van Cees Bijl over. "Er zitten nieuwe onderwerpen voor mij bij, zoals verkeer en vervoer. Maar met de portefeuilles onderwijs, cultuur, werkgelegenheid en financiën heb ik me eerder in andere functies ook beziggehouden. De komende tijd ga ik me inlezen."
PvdA-Statenfractievoorzitter Hendrikus Loof is enthousiast over de voordracht: "Nelleke is zeer gemotiveerd om aan deze klus te beginnen en is betrokken bij de vraagstukken van Drenthe. Ze kan met haar uitstraling een waardevolle aanvulling vormen op het huidige college van Gedeputeerde Staten. Ze voegt daar, naast haar bestuurlijke kwaliteiten, dynamiek en kleur aan toe."
De voordracht van Vedelaar moet nog bekrachtigd worden door de Provinciale Staten van Drenthe. Dit gebeurt naar verwachting in een extra vergadering op 1 december.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl