Senioren Belang mengt zich in provinciale verkiezingsstrijd

Senioren Belang doet volgend jaar mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Bé Hoeksema, voormalig voorman van Senioren Belang Noord in Emmen, stelt zich verkiesbaar.
"We proberen twee zetels te behalen. Maar ik denk dat drie ook moet lukken", zegt Hoeksema, die blij is bij SB te zitten "Er zit veel kwaliteit bij Senioren Belang. Bovendien heb ik bij deze partij de kans om mensen op te leiden die het na mij moeten voortzetten."

Tweede kans
Het wordt de tweede kans voor Hoeksema in de provinciale politiek. In 2015 deed de Weerdinger ook al mee met de statenverkiezingen. Toen namens Senioren Belang Noord, de partij waarmee hij sinds 2014 ook in de Emmer gemeenteraad zat. Ze kregen toen te weinig stemmen. 50PLUS haalde wel een provinciale zetel.

Niet enige ouderenpartij
De komende verkiezingen zijn er opnieuw twee ouderenpartijen die de strijd aangaan. Want 50PLUS Drenthe doet ook weer mee. Volgens Hoeksema is er zeker verschil. "Zij richten zich bijvoorbeeld meer op de landelijke problematiek. Onze accenten liggen meer op Drenthe, dat is onze taak", zegt Hoeksema.

Ruzie
Hoeksema was tot maart raadslid in Emmen. Eerst voor DOP, de Drentse Ouderenpartij Partij, maar hij splitste zich met een fractiegenoot al snel af, na onenigheid met DOP-fractievoorzitter Ton Schoo. Ze gingen verder als Senioren Belang Noord. Beide partijen vielen na de verkiezingen in maart buiten de boot, 50PLUS Emmen kwam als nieuwkomer wel in de raad. 

Hoeksema en Schoo komen elkaar nu weer tegen in de provinciale verkiezingsstrijd. Want Schoo is kandidaat voor 50PLUS Drenthe en staat op plek 2.

Andere 'nieuwkomers'
Ook Forum voor Democratie heeft laten weten zich in de Drentse verkiezingsstrijd te mengen, evenals de Partij voor de Dieren (PvdD). Beoogd lijsttrekker voor de PvdD is Thea Potharst uit Assen. Zij zit sinds 2015 in het algemeen bestuur van waterschap Hunze en Aa's namens de PvdD. Dat heeft 2 zetels in het waterschapsbestuur.