Vier jaar cel voor misbruiken stiefdochter die zwanger raakte

Rechtbank Assen
De man moet vier jaar de cel in © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
Een 42-jarige man uit de gemeente Coevorden moet voor het verkrachten van zijn 12-jarige stiefdochter een celstraf van vier jaar uitzitten. De rechtbank vindt het heel ernstig dat het meisje door het misbruik op haar 13e zwanger van hem raakte en een abortus moest ondergaan.
Haar moeder kreeg begin dit jaar het vermoeden dat er iets heel erg mis was met haar dochter. Toen ze ook nog misselijk werd van het eten ging ze met haar naar de dokter. Het meisje bleek al zestien weken zwanger.
Toen kwam het hoge woord eruit en vertelde ze dat ze al een jaar lang door haar stiefvader seksueel werd misbruikt. Dit gebeurde wanneer haar moeder naar het werk was. "Het kind werd dan toevertrouwd aan haar stiefvader, hij heeft dit vertrouwen ernstig misbruikt". zei de rechter.

Alleen oog voor eigen lusten

Bovendien gebeurde het allemaal op de slaapkamer van meisje. "Een plek waar ze zich juist veilig moet voelen", aldus de rechter, "De man had alleen oog voor zijn eigen lusten en hield er geen rekening mee wat hij bij het meisje aanrichtte." Het meisje heeft veel last van wat haar is overkomen. De rechter heeft haar stiefvader ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 15.000 euro.
De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van zes jaar. De uiteindelijke straf pakt lager uit, omdat de rechtbank rekening hield met straffen die eerder zijn opgelegd in vergelijkbare zaken. De rechter legde de man ook een contactverbod met het slachtoffer op voor de duur van vijf jaar, zoals de officier heeft geëist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl