Eefting grijpt naast medaille op scratch bij WK baanwielrennen

Eefting eindigt als vierde
Eefting eindigt als vierde © ANP
BAANWIELRENNEN - Roy Eefting heeft bij de WK baanwielrennen in Roubaix net naast een medaille gegrepen op het duuronderdeel scratch. De 32-jarige coureur die opgroeide in Grolloo kwam in de laatste vier ronden vrijwel uit laatste positie naar voren gesprint, maar bleef steken op de vierde plaats.
Het goud was voor Donavan Grondin uit Frankrijk. Hij hield de Belg Tuur Dens en de Brit Rhys Britton net achter zich. Eefting pakte in 2019 nog het zilver op scratch, het onderdeel waarbij de renners 60 ronden rijden waarna wordt gesprint om de winst.

'Zelf verprutst'

Eefting oordeelde dat hij het zelf verprutst had. "Dit is een gemiste kans. Mijn tactiek is vaak om aan het einde om de groep heen te sprinten, maar nu zat ik gewoon te ver en viel er ook nog een gat, een paar man voor me. Ik weet dat ik een van de snelsten ben. Ik heb het gewoon verpest", mopperde de renner, die op de weg de afgelopen jaren veel in Azië reed.
Zaterdag komt hij nog uit op het omnium. Dat is een combinatieklassement van vier baanonderdelen. Morgen komt eerst Maike van der Duin uit Assen nog in actie op deze discipline. Zij won gisteren als debutante op het WK nog verrassend zilver op het onderdeel scratch.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl