Defensie stelt loonsverhoging voor, bonden ontevreden

De Johan Willem Friso kazerne in Assen
De Johan Willem Friso kazerne in Assen © ANP
Als het aan Defensie ligt, krijgen militairen voor dit jaar een loonsverhoging van 1 procent. Volgend jaar komt daar nog eens 0,4 procent bij. Dit loonbod ligt op tafel bij de militaire vakbonden. Het is aan hen om er wel of niet mee in te stemmen.
Het bod van 1 procent loonsverhoging geldt voor heel 2021, dus met terugwerkende kracht. Naast de stijging van 0,4 procent volgend jaar, ligt er voor defensiepersoneel ook een eenmalige bonus van duizend euro bruto in het verschiet.
Defensie is een van de grootste werkgevers in Drenthe, met kazernes in Havelte en Assen.

Ontevreden bonden

De bonden zijn ontevreden over het loonbod. Ze willen niet van een 'onderhandelaarsresultaat' spreken, maar leggen het aanbod toch aan de leden voor. Vakbond AFMP is teleurgesteld. Wijzend op de inzet van militairen bij onder meer de evacuatie van mensen uit Afghanistan en bij de overstromingen in Limburg vindt de bond het 'een klap in het gezicht van het loyale personeel dat de loonsverhoging blijft steken op 1,4 procent. "Zeker in tijden dat de inflatie door het dak gaat."
Vakbondsleden onder het Defensiepersoneel kunnen de komende weken stemmen. Begin december moet blijken of ze akkoord gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl