Camping Norgerberg viert 100-jarig bestaan: 'Veel herinneringen zijn hier gemaakt'

Camping Norgerberg viert 100-jarig bestaan
Camping Norgerberg viert het 100-jarig bestaan © RTV Drenthe
Een aantal grote tenten staat voor de receptie van camping De Norgerberg. Medewerkers zijn in touw om alle tafels en stoelen goed te zetten voor het grote feest dat de camping in Norg vanavond viert, vanwege het 100-jarig bestaan.
"Er komen zo'n vierhonderd mensen vanavond", legt eigenaar Susan van Rijswijk uit. "Dat zijn onze gasten die de moeite nemen om het vanavond met ons te vieren, dus daar hebben we heel veel zin in."
Camping Norgerberg viert 100 jarig jubileum
De camping begon als theehuis, toen kamperen als recreatieve activiteit nog onbekend was. Pas later zetten mensen ook hun tentje op achter de Norgerberg. "Eerst ging dat vergunningsvrij, omdat je toen nog overal vrij mocht kamperen", zegt Van Rijswijk. "Kamperen werd daarna steeds populairder en na de Tweede Wereldoorlog explodeerde de vrijetijdsindustrie."

Grote droom

Vele gasten streken sindsdien neer op de Norgerberg en maakten vele herinneringen. Die ze vanavond uiteraard met elkaar zullen delen.
Zoals het verhaal van Marnick, die sinds vier jaar werkt bij de Norgerberg. Al vanaf zijn eerste geboortejaar gaat hij bij de camping op vakantie. "Als klein jongetje was het al een droom om bij het recreatieteam te werken", vertelt hij.

Verstopplekjes

Of van vaste gast Sammy, die al vijftien jaar de camping bezoekt. "In de loop van de tijd is de camping wel veranderd, maar ik weet nog steeds de verstopplekjes te vinden die ik destijds met mijn vrienden uitkoos", zegt ze lachend.
"Veel van je jeugdherinneringen zijn ook op de camping", vult Van Rijswijk aan. "Dat merk je ook aan de mensen die terugkomen, soms inmiddels met een eigen gezin. Dat is heel leuk om te zien."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl