Vluchtelingen na oproep kabinet vandaag toch al in voormalig hotel in Emmen

asielzoekers Emmen
Bussen met vluchtelingen komen aan bij het Emmer hotel © Persbureau Meter
In het voormalige Fletcher Hotel in Emmen zijn vandaag al 150 vluchtelingen aangekomen. Zij komen over vanuit Ter Apel.
Eigenlijk zou het hotel pas volgende week in gebruik worden genomen als tijdelijke noodopvang voor asielzoekers. Maar vanwege de noodkreet vanuit Ter Apel is dat nu naar voren gehaald.
Het asielzoekerscentrum in het Groningse Ter Apel zit overvol. Daar zitten ongeveer 750 asielzoekers, terwijl het centrum is berekend voor 250 vluchtelingen. Het kabinet heeft daarop alle provincies opgeroepen om nog dit weekend honderd extra plekken te realiseren voor vluchtelingen.

'Tandje bijgezet'

In Emmen is nu ruimte gemaakt voor 150 vluchtelingen, allemaal gezinnen. "Na de oproep hebben we met de veiligheidsregio en de gemeente een tandje bijgezet om alles klaar te maken", vertelt een woordvoerder van het COA, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. "Het is nog steeds niet helemaal klaar, maar we kunnen improviseren."
Asielzoekers uit onder meer het azc in Zweeloo helpen mee om de gezinnen in het hotel te begeleiden. Andere Drentse gemeenten zoeken nog naar opvangplekken.
Het hotel dient tot uiterlijk 8 januari als noodopvang. Daarna moeten er zorgappartementen in het gebouw komen.
Vluchtelingen kunnen na oproep van kabinet vandaag al terecht in voormalig hotel in Emmen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl