Wat vind jij: Coronamaatregelen zoals het dragen van mondkapjes moeten snel terugkeren

Mondkapjes
Twee personen met een mondkapje © ANP
De PvdA vindt dat het Outbreak Management Team (OMT) sneller bijeen moet komen om advies te geven over het stijgend aantal besmettingen met het coronavirus. In de afgelopen weken liep het aantal besmettingen snel op en kwamen steeds meer mensen met het coronavirus in het ziekenhuis te liggen.
Nu de coronabesmettingen en ziekenhuisopnames toenemen, zou de overheid moeten overwegen om mondkapjes weer verplicht te maken in binnenruimten, vinden meerdere specialisten.

'Alle kleine beetjes helpen'

"Er is veel bewijs dat mondkapjes helpen om verspreiding van het virus tegen te gaan", zegt epidemioloog Frits Rosendaal van het Leids Universitair Medisch Centrum. Bovendien was er in een eerdere fase van de pandemie veel draagvlak voor het mondkapje, stelt hij. "Het is de maatregel die het minste pijn doet. En alle kleine beetjes helpen."
Door de oplopende besmettingen vindt PvdA'er Attje Kuiken het "onverantwoord" als het demissionaire kabinet blijft afwachten. Vrijdag komt het OMT bijeen voor een nieuw advies aan het kabinet. Een week later staat een nieuwe coronapersconferentie gepland. Kuiken vindt nog twee weken wachten voordat het kabinet met nieuwe stappen komt te lang duren met de oplopende cijfers. Ziekenhuisbestuurders riepen zaterdag in dagblad Trouw het kabinet al op om maatregelen te nemen.

Wat vind jij?

Moeten coronamaatregelen, zoals het dragen van mondkapjes en het later terugkeren van de anderhalve meter afstand, snel terugkeren om het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames weer terug te brengen?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl