Akkoord over bed-bad-broodvoorziening tussen kabinet en gemeenten

Akkoord over bed-bad-broodvoorziening (Rechten: RTV Drenthe)
Akkoord over bed-bad-broodvoorziening (Rechten: RTV Drenthe)
Het kabinet en de Nederlandse gemeenten hebben een principeakkoord bereikt over de zogenoemde bed-bad-broodvoorzieningen voor uitgeprocedeerde asielzoekers.
Er komt een pilot in vijf gemeenten - Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen- met zogenoemde Landelijke Vreemdelingenvoorzieningen (LVV). Als na drie jaar blijkt dat de proef tot meer vertrekken en uitzettingen leidt, komen er nog drie locaties bij in andere steden. Het totaal van acht locaties stond al in het regeerakkoord.
Het akkoord heeft voorlopig geen gevolgen voor de bed-bad-broodvoorziening in Emmen, meldt John van Tilborg van INLIA, de instantie die de voorziening in Emmen uitvoert. De voorziening in Emmen kan voorlopig gewoon blijven bestaan.
Voor de opvang worden tientallen miljoenen euro's uitgetrokken. Vanuit het Rijk gaat het om 48 miljoen euro, de gemeenten dragen ruim 16 miljoen euro bij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl