Bijna 4.000 zonnepanelen op bedrijvenpanden Ziengs Schoenen en Scapino Assen

Zonnepark Ziengs
Het zonnepark werd geopend door werknemers van de Ziengs en Scapino © RTV Drenthe / Romy Posthumus
De daken van Ziengs Schoenen en Scapino in Assen zijn gevuld met bijna 4.000 zonnepanelen. Met die panelen leveren de bedrijven zonnestroom voor 437 huishoudens.
Met een heel grote schaar openden medewerkers van de Ziengs en de Scapino vanmiddag het zonnepark op de daken van de bedrijven. Het zonnepark bestaat uit 3.678 zonnepanelen. "Wij hebben dit project zelf gestart met het oog op duurzaamheid. De gemeente Assen stimuleert het heel erg", vertelt Roy van Keulen, algemeen directeur bij Ziengs Retail, het moederbedrijf van Ziengs Schoenen en Scapino Retail.

Mooi plekje

Met het zonnepark kan Ziengs Retail 10 procent van z'n winkels in energie voorzien. De gemeente Assen vindt het een voorbeeld voor andere bedrijven. Wethouder Karin Dekker overhandigde daarom een zogeheten Koplopers-certificaat. "Ik hoop dat dit project een aansporing is voor andere bedrijven."
(Tekst gaat verder onder de foto)
Zonnepark Ziengs
Het dak ligt vol met bijna 4.000 panelen © RTV Drenthe / Romy Posthumus
"Het certificaat krijgt een mooi plekje", lacht Van Keulen. Maar belangrijker vindt hij het signaal dat het bedrijf naar eigen zeggen afgeeft. "We willen dit ook in de rest van Nederland."
Sinds begin 2020 is in Assen het project 'Zon op de Zaak' gestart. Dit met als doel om meer zonnepanelen op daken van bedrijven te krijgen. Assen wil de volledige gebouwde omgeving in 2040 CO2-neutraal hebben. De gemeente Assen, de provincie Drenthe en Ondernemend Assen willen bedrijven ondersteunen in hun zoektocht naar verduurzaming.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl