Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Je kunt dit weekend heerlijk door het bos wandelen (Rechten: ANP/Remko de Waal)
Je kunt dit weekend heerlijk door het bos wandelen (Rechten: ANP/Remko de Waal)
Sinterklaas is in het land, de dagen worden korter en het weer guurder. Voldoende redenen om leuke dingen te gaan doen, maar wat? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
Gees in Wintersfeer 2018 - vrijdag en zaterdag

Gees in wintersfeer maakt een onvergetelijke indruk. De route leidt u langs authentieke boerderijen, waarvan veel baanderdeuren openstaan en binnen van alles te doen is. Op beide dagen is er zowel binnen als buiten doorlopend muziek, kunst, cultuur en lekker eten en drinken. Gees in Wintersfeer duurt vrijdag van 16.00 - 21.00 uur en zaterdag van 13.00 - 21.00 uur.

De B.J Hegen Blues Band

Blues beleven doe je met de B.J. Hegen Blues Band! De vier bluesmuzikanten rondom blueslegende en blueskoning B.J. Hegen vullen de avond met authentieke, gepolijste, Chicago Blues. Het concert is in het Kleine Kerkje van Gieterveen en begint zaterdag om 20.00 uur.
Een impressie van de B.J. Hegen Blues Band

Snertwandeling Dwingelderveld​

Toe aan een stevige wandeling? Doe dan zaterdag mee aan de snertwandeling op het Dwingelderveld. Wandel mee met de gids van Natuurmonumenten door het Kloosterveld en de Anserdennen. Halverwege de wandeling kom je tot rust bij Theehuys Anserdennen waar heerlijke snert en roggebrood voor je klaar staat. De wandeling begint om 10.30 uur.

Mooie classics in Eelde

Zaterdag en zondag is de bloemenveilinghal in Eelde omgebouwd om autoliefhebbers te herbergen. Oude auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens, tractoren, bussen, koetsen, rijtuigen en brandweerwagens. Tussen 10 en 17 uur vindt er de jaarlijkse oldtimerbeurs Eelde Classics plaats.
Lees meer: Achtduizend bezoekers voor Oldtimerbeurs Eelde​
De Bende van Sinterklaas
Op zondag kun je Sinterklaas en al zijn Pieten ontmoeten! In De Nieuwe Kolk in Assen is de voorstelling Het Geheim van de Pepernoot te zien. Als iedereen net denkt dat alles is geregeld, komt PraatjesPiet erachter dat er in de Pepernotenfabriek te weinig geheim ingrediënt is om genoeg pepernoten te maken. Kortom, gekkigheid gegarandeerd. De voorstelling begint om 11.00 uur.

Olivier Greif Ensemble​ in Eelde

Zondagmiddag kun je in Eelde genieten van fantastische klassieke muziek, gespeeld door zeer getalenteerde muzikanten: het Olivier Greif Ensemble. De kern wordt gevormd door Victoria Dmitrieva (piano), Anne-Elise Thouvenin (cello) en Jesùs Jiménez Abril (viool).
In verband met het vertrek van Jesùs Jiménez Abril, die per 12 november een orkestbaan gekregen heeft in Spanje en die speciaal terugkomt naar Nederland voor dit concert, is gekozen voor een vrolijk en licht programma met onder meer werk van Fauré. Meer informatie op de website van Museum De Buitenplaats, waar het concert plaatsvindt.

Bovenstaande is een greep van alle activiteiten. Uiteraard is er dit weekend nog veel meer te beleven in Drenthe. We wensen jullie een fijn weekend en veel plezier met je wat gaat doen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl