Agressieve man uit Assen bedreigt conductrice met hakmes

Geen treinen
Archieffoto van een trein © Persbureau Meter
De politie heeft gisteravond een 31-jarige man uit Assen aangehouden die een conductrice bedreigde met een hakmes. De man sloeg en schopte tegen voorwerpen en zorgde voor veel onrust in de trein van Vlissingen naar Amsterdam.
Reizigers namen contact op met de veiligheidsdienst van de NS, die de conductrice alarmeerde. Zij trof de man aan terwijl hij een hakmes aan het poetsen was. De conductrice greep in door alle reizigers snel te evacueren naar een ander deel van de trein. De man uit Assen sloeg vervolgens met zijn mes om zich heen en bedreigde de conductrice. Inmiddels was de politie ook ingeschakeld.
Op station Heemstede-Aerdenhout bleef de trein stilstaan. De man zette het vervolgens op het rennen waarna hij later alsnog werd opgepakt door de politie. Bij zijn arrestatie verzette de man zich ook nog.
De politie zegt dat verschillende mensen aangifte hebben gedaan van bedreiging. Hen is slachtofferhulp aangeboden. De 31-jarige was mogelijk onder invloed van alcohol en drugs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl