Hello Festival past naam niet aan

Het logo van Hello Festival (Rechten: Hello Festival)
Het logo van Hello Festival (Rechten: Hello Festival)
Het Hello Festival blijft Hello Festival heten. Dat laat de organisatie achter het muziekfeest in Emmen weten. Het Hello Festival ging tot voor kort als Retropop door het leven. Maar omdat de term 'retro' de lading niet meer dekte, is de naam begin deze maand aangepast.
Dit tot onvrede van het Amsterdamse evenementenbureau 4PM, dat Hello-feesten organiseert. Volgens 4PM was er sprake van inbreuk op het merkenrecht door Hello Festival. 4PM wil dan ook dat het Drentse Hello Festival zijn naam verandert.

Lees meer: Retropop wordt Hello Festival, Lenny Kravitz komt naar Emmen

No Limit Events, het Emmer organisatiebureau achter Hello Festival, heeft echter na het afscheid van de naam Retropop de nieuwe naam al in juli 2018 gedeponeerd bij het Benelux Merkenbureau. Tegelijkertijd is ook het webadres hellofestival.nl vastgelegd. "No Limit Events kan dan ook in de hele Benelux zonder beperkingen door met het Hello Festival", laat de organisatie weten.
Lees meer: Moet Hello Festival in Emmen weer van naam veranderen?
Reactie 4PM
In reactie laat 4PM weten dat er nu eerst overleg tussen de advocaten van beide partijen gaat plaatsvinden. "Tot die tijd kunnen we nog geen echte mededelingen doen. Wel denk ik dat we er uit gaan komen."

Lees meer: 'Twee evenementen met dezelfde naam is niet logisch'

Op het affiche van Hello Festival, dat op 8 en 9 juni 2019 in Emmen plaatsvindt, staan ander andere. Lenny Kravitz, Daniel Lohues, Paul Carrack en Golden Earring.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl