Inspectie onderzoekt veiligheid bij zorgcentrum Zuidlaarder Hout

Zuidlaarder Hout ligt onder een vergrootglas (Rechten: Zuidlaarderhout.nl)
Zuidlaarder Hout ligt onder een vergrootglas (Rechten: Zuidlaarderhout.nl)
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd doet onderzoek naar woonzorgcentrum Zuidlaarder Hout. Bij het zorgcentrum voor ouderen in Zuidlaren bleek onlangs dat de veiligheid niet op orde is.
Bij een onaangekondigd bezoek vorige maand legde de inspectie meteen al maatregelen op aan de directie, meldt
.

Onrust

Er heerst grote onrust in het woonzorgcentrum voor ouderen. Volgens de krant komt het personeel in opstand. De gemeente Tynaarlo en de Veiligheidsregio Drenthe hebben al op het punt gestaan de bewoners te evacueren en het tehuis te sluiten.

Lees meer: Onveilige situatie in zorgcentrum Zuidlaarder Hout

Aanleiding was dat de situatie niet brandveilig was. Vluchtdeuren zaten bijvoorbeeld op slot en de sleutels ervan waren onvindbaar. Ook bleek er onvoldoende personeel aanwezig te zijn om het zorgcentrum te kunnen ontruimen bij een brand. Er zijn nu 's nachts tijdelijk twee brandwachten om te kunnen ingrijpen als er brand uitbreekt.
Wanneer de definitieve onderzoeksresultaten van de inspectie verschijnen, is nog niet bekend.

Salaris te laat

Vakbond FNV bemoeit zich ook met het zorgcentrum. Medewerkers kregen hun salaris standaard een maand te laat. De bond heeft de directie van Zuidlaarder Hout gesommeerd de salarissen op tijd over te maken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.