Overnachten in de watertoren in Coevorden moet over een tijdje kunnen

Over een tijdje kun je hier overnachten, bovenin de watertoren
Over een tijdje kun je hier overnachten, bovenin de watertoren © RTV Drenthe/Dylan de Lange
Overnachten in de watertoren in Coevorden. Over een tijdje moet dat kunnen. Hotelsuites.nl diende het beste plan in voor de watertoren in Coevorden en mag zich binnenkort eigenaar van het rijksmonument noemen.
De organisatie neemt de watertoren over van Drinkwaterbedrijf WMD en maakt er een luxe hotelsuite voor twee personen van, compleet met lift, keuken en wellness. Dat laat eigenaar Ben Thijssen weten. Hotelsuites.nl biedt bijzondere overnachtingen in Nederland en België aan. Zelf heeft het eerder al een leeg vliegtuig bij vliegveld Teuge omgebouwd tot luxe eenkamerhotel.

Rijksmonumentale hotelsuite

Vorig jaar nodigde de WMD, samen met de gemeente Coevorden en stichting BOEI, mensen uit om met realistische ideeën voor een nieuwe bestemming van de watertoren te komen. Binnen drie jaar moet de watertoren omgetoverd zijn tot het winnende idee: een luxe hotelsuite. Aangezien het een rijksmonument is, zal er voornamelijk aan de binnenkant verbouwd worden.
De watertoren dateert uit 1914 en is 32,5 meter hoog, inclusief het waterbassin. Sinds 1988 is WMD eigenaar van de toren, die slechts twee jaar in gebruik was. De toren zorgde voor de benodigde druk op de waterleidingen, maar dat was niet meer nodig. Tegenwoordig gebeurt dat door pompstations.
Morgen is de kennismaking tussen de eigenaar en de buurt en worden de exacte plannen voor de toren bekendgemaakt.
Vooral de binnenkant van de watertoren zal een flinke make-over krijgen
Vooral de binnenkant van de watertoren zal een flinke make-over krijgen © RTV Drenthe/Dylan de Lange

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl