Drenthina pakt drie belangrijke punten tegen De Weide

VOETBAL - Drenthina deed vanmiddag in Hoogeveen goede zaken door met 1-0 van De Weide te winnen. De wedstrijd in de 2e klasse J was lang het aankijken niet waard, maar daar maalt in Emmen niemand om.
Door de zege staat Drenthina boven de degradatiestreep, omdat Klazienaveen verloor van The Knickerbockers (1-0). De Weide staat nu één plek boven de club uit Emmen en heeft twee punten meer.

Dramatische eerste helft

Over de eerste helft valt niet veel te vertellen. De eerste en enige kans voor rust was voor de thuisclub. In de 37e minuut schoot Jasper Strijker over. Het publiek haalde opgelucht adem toen scheidsrechter Benjamins voor de rust floot.

Iets aantrekkelijker

De tweede helft was iets beter dan de eerste. De grootste kans was weer voor Strijker. Dit keer ging een afstandsschot rakelings naast. Aan de andere kant was Thom Aalders, uit een vrije trap, dicht bij de openingstreffer. Een goede redding van De Weide doelman Remco Hemmes voorkwam dat.

De goals

In de 75ste minuut nam Drenthina een 1-0 voorsprong. Maikel Arling ontsnapte aan de Hoogeveense verdediging en legde de bal goed breed voor Bernard Bakker, die de bal in een leeg doel kon binnentikken.

Nog één kans

In de slotfase was De Weide te onmachtig om de achterstand om te buigen, al kwam er nog één kans. Die was voor aanvoerder Mitchel Luchtenberg, maar hij miste. Daardoor leed De Weide de tweede nederlaag van het seizoen.