Moeizame etappe in Marokko voor Top Dutch Solar Racing

Top Dutch Solar Racing
Top Dutch Solar Racing kende een moeizame tweede etappe, tijdens een race in Marokko. © Harjan Offereins
Het team Top Dutch Solar Racing heeft een moeizame tweede etappe van de Solar Challenge Morocco achter de rug. De Noord-Nederlandse ploeg, met daarin vijf Drenten, is met een tijdstraf over de finish gekomen.
Top Dutch Solar Racing staat nog wel - net als na de eerste etappe - op de vierde plaats in het klassement.

Tijdslimiet

Het lukte Top Dutch Solar Racing niet om de tijdslimiet van 19.00 uur te halen. Die is ingesteld omdat het na die tijd donker is, en dus niet veilig is om met een zonneauto over de openbare weg te racen. De ploeg, bestaande uit 22 studenten, berekende onderweg al dat het niet ging lukken om dan binnen te zijn. Daarop is de beslissing genomen om de auto het laatste deel van de etappe in de trailer te laden, en zo over de finish te rijden.
"We balen ervan dat we een tijdstraf hebben, maar tegenslag hoort er ook bij", reageert teammanager Aymar Berkel.

Bewolkt

De moeilijkheden komen voort vanuit de eerste etappe, toen het vrijwel de hele dag bewolkt was. Daardoor kon de zonneauto, met de naam Green Spirit, maar beperkt energie opwekken. En dat terwijl er vandaag een lastig parcours op het programma stond, dat het uiterste van de zonneauto vroeg, zegt het team. De route ging door het Atlasgebergte.
De derde etappe van morgen is 400 kilometer en gaat door de Sahara.
Top Dutch Solar Racing
De race ging door de Atlas-gebergte. © Harjan Offereins

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl