Dominee uit Emmen in finale landelijke preekschrijfwedstrijd

Menso Rappoldt
Menso Rappoldt preekt in de Grote Kerk in Emmen © Grote Kerk Emmen
Dominee Menso Rappoldt uit Emmen is morgen in Nijmegen een van de drie theologen die in de finale staan van de preekschrijfwedstrijd met het thema 'Teksten met grote gevolgen'. In totaal had de wedstrijd zeventig deelnemers.
De predikant van de Grote Kerk in Emmen moet in een preek uitleggen hoe om te gaan met foute Bijbelteksten. Dit zijn onder meer teksten die in de geschiedenis van kerk en het christendom tot discriminatie en uitsluiting, zoals de Jodenvervolging, hebben geleid.

'Op een andere manier ernaar kijken'

Van de vier teksten waaruit de deelnemers konden kiezen, prikkelde één hem om een verhaal bij te schrijven. "Het makkelijkste zou zijn ze te schrappen en er niet meer over te praten. Ik leg in mijn preek uit dat je de gevolgen niet moet ontkennen, maar toch ook op een andere manier naar deze gevoelige Bijbelteksten kunt kijken", aldus de voorganger uit Emmen.
De wedstrijd is uitgeschreven door Liberaal Christendom, een organisatie waarin enkele moderne theologen samenwerken. Na de uitreiking van de speciaal hiervoor ontworpen wisselbokaal 'beste preek' door juryvoorzitter Monic Slingerland van dagblad Trouw, mag de winnaar morgen zijn preek laten horen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl