Drents Museum verwelkomt 25.000ste bezoeker voor Viva la Frida!

De collectie van Frida Kahlo in het Drents Museum
Al 25.000 mensen zagen Viva la Frida © RTV Drenthe/Ronald Oostingh
Het Drents Museum heeft de 25.000ste bezoeker voor de tentoonstelling over Frida Kahlo ontvangen. Het stemt het museum tevreden, maar er heerst ook onzekerheid.
"We zijn blij met het resultaat", zegt woordvoerder Yvet de Boer. "We zijn heel blij dat de coronamaatregelen versoepeld werden, iedereen heeft ook moeten wachten om hier naar toe te gaan. Op dit moment zitten we tussen de 800 tot 1750 bezoekers per dag."
Of de bezoekersaantallen van de tentoonstelling Viva la Frida! daarmee aan de prognoses van het museum voldoen is nog te vroeg om te zeggen, stelt De Boer. Ook vergelijkingen met andere grote exposities uit het verleden zijn lastig te maken, omdat er vanwege corona een andere aanlooptijd was.

Drukte

Het succes heeft ook een mindere kant. Sommige bezoekers vinden het te druk in het museum, waar ze zich in coronatijd ongemakkelijk bij voelen. Het museum zegt reacties daarover serieus te nemen. "Vorige week was het wel wat drukker omdat het herfstvakantie was", zegt De Boer.
Omdat het museum een doorstroomlocatie is, is een QR-codecheck bij de deur niet nodig. Het museum heeft de mogelijkheid om met tijdsloten de drukte te reguleren. Naast het wijzen op eigen verantwoordelijk om afstand te houden, wordt er ook actief gespreid. "Viva la Frida! bestaat uit meerdere onderdelen. We zeggen ook: 'Ga ook daar eens een kijkje nemen', als het op een plek te druk is."
In het museum hopen ze dat ze de komende maanden op dezelfde voet door kunnen. Wel is er spanning rondom de coronapersconferentie van volgende week. De Boer: "Het is afwachten wat daar uit gaat komen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl