Pendelbus tussen Emmen en Ter Apel blijft rijden; ministerie betaalt

asielbus
De asielbus tussen Ter Apel en Emmen blijft rijden © RTV Noord/Marten Nauta
De pendelbus die asielzoekers vervoert tussen het station in Emmen en het aanmeldcentrum in Ter Apel blijft ook in 2022 rijden. Het ministerie van Justitie en Veiligheid staat garant voor de financiering.
Die toezegging heeft de provincie Groningen gekregen van het ministerie, laat gedeputeerde Fleur Gräper (D66) weten aan RTV Noord. "Het ministerie zal de pendelbus voor 2022 in de huidige vorm voortzetten. Het is dus voor komend jaar geregeld."

Lijn 73 ontlasten

De pendeldienst wordt uitgevoerd door Drenthe Tours en moet buslijn 73 tussen Ter Apel en Emmen ontlasten. De buschauffeurs op lijn 73 hebben te maken met overlast van asielzoekers uit veilige landen en voelen zich daardoor onveilig, zo bleek uit een enquête van vakbond FNV.
De pendelbus zorgt voor een veiligere situatie voor zowel buschauffeurs als andere passagiers.

Geld bij moeten leggen

Eerder dit jaar hebben de provincies Groningen en Drenthe nog geld bij moeten leggen om de dienstregeling van de pendelbus uit te breiden. Nu regelt het ministerie de financiering zelf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl