Honderden reacties op petitie tegen gaswinning Noord-Drenthe

De online petitie tegen gaswinning in Noord-Drenthe is inmiddels bijna achthonderd keer getekend.
De petitie kwam tien dagen geleden in de lucht nadat bekend werd dat minister Eric Wiebes groen licht geeft voor gaswinning bij elf gasvelden rond Assen en in Noord-Drenthe. 

Steun aan beroep
De Asser actiegroep Stop De Gaswinning Marsdijk Nu (SDGMN) komt daarnaast met een nieuwe actie. In het wijkcentrum De Dissel in Marsdijk komt een lijst die wijkbewoners kunnen tekenen om te laten zien dat zij het beroep tegen de nieuwe gaswinningsplannen steunen. 

170 euro griffiegeld
De actiegroep stapt naar de Raad van State, maar samen met betrokken gemeenten en de provincie wordt onderzocht hoe er gezamenlijk bezwaar gemaakt kan worden. SDGMN wil ook de bewoners een stem geven. Volgens de actiegroep kan iedere wijkbewoner die een brief heeft ontvangen over de plannen in principe ook in beroep gaan bij de Raad van State, maar dat kost per bezwaar 170 euro griffiegeld. Volgens de actiegroep zou dat mensen kunnen weerhouden om bezwaar te maken, daarom wordt de lijst geregeld voor steun aan het beroep. 

Vorig jaar kon in de woonwijk in Assen al een petitie worden getekend in het wijkcentrum. Die werd toen tweeduizend keer getekend.
Meer over dit onderwerp:
Assen gemeente Assen gaswinning petitie Marsdijk
Deel dit artikel: