Munitie Huis ter Heide opgeruimd; weg blijft voorlopig afgesloten

211027_marechaussee
Hulpdiensten bij de Kolonievaart in Huis ter Heide © Noordernieuws
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is klaar met het opruimen van de munitie die langs en in de Kolonievaart in Huis ter Heide ligt. Rond 09.30 uur sloeg daar een vrachtwagenaanhanger van Defensie over de kop.
Volgens de Veiligheidsregio Drenthe is explosiegevaar inmiddels geweken en mogen alle omwonenden die vanwege het incident waren geëvacueerd weer terug naar huis. Wel blijft de weg langs de Kolonievaart voorlopig afgesloten vanwege reparatiewerkzaamheden.

Terug naar munitiedepot

Door de gekantelde aanhanger kwamen er kogels en mortiergranaten op straat en in het water terecht. Omdat de munitie zou worden gebruikt om met scherp te schieten, werd de weg tussen Huis ter Heide en de gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen meteen na het ongeluk afgesloten en huizen in een straal van 300 meter om de plek van het ongeluk ontruimd.
De vrachtwagen met daarin alle munitie is inmiddels teruggekeerd naar het munitiedepot in Veenhuizen. Daar wordt alle munitie opnieuw onder de loep genomen en worden alle hoeveelheden gecheckt.
Munitie Huis ter Heide opgeruimd

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.