Revalidatie Reggersoord en Zonnekamp samen verder onder nieuwe naam

Reestdal Revalidatie is de nieuwe naam van Reestoord en Zonnekamp
Reestdal Revalidatie heet straks het nieuwe revalidatiecentrum in Meppel © Noorderboog
De revalidatie-activiteiten van Reggersoord in Meppel en Zonnekamp in Steenwijk gaan verder onder een nieuwe naam: Reestdal Revalidatie.
Zorggroep Noorderboog bouwt momenteel een nieuw revalidatiecentrum in Meppel vlakbij het nieuwe ziekenhuis. Vanaf maart vinden daar alle revalidatie-activiteiten plaats, die nu nog verspreid zijn over Reggersoord in Meppel en Zonnekamp in Steenwijk. Zonnekamp blijft nog wel open voor andere zorg.
Reestdal Revalidatie heeft twee revalidatieafdelingen voor kwetsbare ouderen, met een capaciteit van 64 bedden, ruimte voor dagrevalidatie en ruimten voor paramedische behandeling. Het nieuwe gebouw is samen met het nieuwe Meppeler ziekenhuis in een samen-onder-één-dak constructie gebouwd.

300 namen ingezonden

Voor het bedenken van de naam werd een prijsvraag uitgeschreven. Ruim 300 namen werden ingezonden, een jury heeft deze naam gekozen. De naam Reestdal Revalidatie werd zelfs vier keer ingezonden. De vier inzenders zijn daarom tijdens de onthulling in het zonnetje gezet.
De naam Reestdal Revalidatie refereert aan de omgeving en op de functie die het gebouw heeft. Het gebouw past door de kleur en bouwvorm in de omgeving. Vanuit het gebouw kijken revalidanten de natuur van het Reestdal in, een natuurgebied naast Meppel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl