Jarko Weering stapt over van Gemeentebelangen naar Leefbaar Tynaarlo

gemeentehuis tynaarlo
Het gemeentehuis van Tynaarlo © RTV Drenthe
Na 21 jaar stapt steunfractielid Jarko Weering van Gemeentebelangen in Tynaarlo over naar Leefbaar Tynaarlo. De politicus uit Eelde kan zich niet vinden in de koers van de partij met Richard Aeilkema als nieuwe leider bij Gemeentebelangen.
Aeilkema, in Eelde-Paterswolde bekend als hoofdredacteur van het lokale blad Dorpsklanken, wil Gemeentebelangen een 'boost geven'. De manier waarop stuit Weering tegen de borst.

Dominante rol

Hij vindt dat Aeilkema te veel de macht naar zich toe wil trekken binnen Gemeentebelangen. "Hij wil lijsttrekker worden en wethouder, en hij wil alles wat gevestigd is eruit werken." Weering laat weten grote moeite te hebben met de 'dominante rol' die Ailkema inneemt.
Weering is uiteindelijk door Leefbaar Tynaarlo benaderd om zich bij hen aan te sluiten, en voelt zich daar 'met open armen ontvangen'. Hij hoopt met de komende verkiezingen op een goede positie op de kandidatenlijst.

Liep zetel mis

Jarko Weering was van 2006 tot 2010 eerst steunfractielid voor Gemeentebelangen, en zat vervolgens acht jaar in de raad. In 2018 stond hij als tweede kandidaat op de kieslijst, maar werd gepasseerd door Hilde Kamminga die met voorkeursstemmen werd gekozen. De partij miste toen net een derde zetel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl