Testen voor Toegang in een half uur bereikbaar voor alle Drenten

Testen voor toegang
Alle Drenten wonen nu binnen een half uur van een testlocatie © anp/hollandse hoogte/lex van lieshout
Met de opening van een coronatestlocatie in Stadskanaal wonen alle Drenten nu binnen een half uur rijden van een locatie voor toegangstesten. Over heel Nederland is de dekkingsgraad gestegen naar 99 procent.
Alleen in Zeeland zijn nog enkele witte vlekken. Dat blijkt uit antwoorden van demissionair minister Hugo de Jonge op vragen van het CDA-Kamerlid Joba van den Berg.
Door een nieuwe systeem van de Stichting Open Nederland, waarbij testlocaties krijgen betaald per afgenomen test, verdwenen testlocaties op niet rendabele plekken. Voor een deel van de Drenten betekende dit dat ze meer dan een half uur moesten rijden om zich te laten testen. Dit is de maximum afstand die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hanteert.
Sinds 18 oktober zijn er 400 testlocaties in Nederland. Volgens het ministerie is de dekkingsgraad (hoeveel procent van de mensen binnen 30 minuten reistijd van een testlocatie wonen) over heel Nederland nu 99%.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl