Kolonievaart weer open na ongeluk met munitiewagen Defensie

211027_marechaussee
Hulpdiensten bij de Kolonievaart in Huis ter Heide © Noordernieuws
De Kolonievaart (N919) tussen Huis Ter Heide en Veenhuizen is sinds vanochtend weer open voor verkeer. De weg was gisteren de hele dag afgesloten vanwege een ongeluk met een munitietransport van Defensie.
Vanwege reparaties aan de weg geldt voor het verkeer op de Kolonievaart nog een snelheidsbeperking. De provincie Drenthe, als wegbeheerder verantwoordelijk voor de reparaties, kon vanochtend nog niet zeggen hoe lang de situatie gaat duren.

Granaten op de weg

Bij het ongeluk gisterochtend kantelde een vrachtwagenaanhanger met explosieve lading, bestaande uit pistool- en geweermunitie en mortiergranaten. De munitie belandde op de weg en in het water. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) had de hele dag nodig om de munitie op te ruimen. Vanwege het explosiegevaar werd de gehele omgeving afgezet en omwonenden moesten hun huizen verlaten.
Tegen het einde van de middag had Defensie alle munitie opgeruimd en teruggebracht naar het munitiedepot in Veenhuizen. Omwonenden mochten toen weer terug naar huis. De Koninklijke Marechaussee doet nog onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl