Dit weekend in de Drentse natuur: 1 en 2 december

Laat je leiden door de lichtjes op het Pixipad (Rechten: Staatsbosbeheer)
Laat je leiden door de lichtjes op het Pixipad (Rechten: Staatsbosbeheer)
Het weekend staat voor de deur en dus is het weer tijd om lekker naar buiten te gaan. Wandel overdag of in het donker door de bossen van Drenthe.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de
.

Laat je leiden door Pixi

In de Drentse bossen bij het Boomkroonpad hoef je zaterdag niet bang zijn te verdwalen in het donker. Pixi wijst je de weg door het duister. Het lichtkunstwerk is gebaseerd op de natuur en helpt je een pad tussen de bomen door te vinden.
Er zijn meerdere tijdstippen waarop je kunt starten met de wandeling. Let op: wel even opgeven want vol is vol.

Seizoenswandeling over de Hondsrug

Ook in het najaar is er genoeg te zien in het bos. Wandel zondagmiddag met het hele gezin over de Hondsrug. Onderweg vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer je alles over het bos. Meer informatie over deze wandeling vind je hier.

Wandeling over het Dwingelderveld

De gids van Natuurmonumenten neemt je zondagmiddag mee naar het Dwingelderveld.​ Je komt van alles te weten over de natuurontwikkeling in het gebied en natuurlijk komen de seizoenen aan bod, met de planten en dieren die daarbij horen. Kijk hier voor meer informatie over deze excursie.
Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl