'Nederlandse Formule 1-race wordt in mei 2020 gehouden'

Zandvoort heeft de voorkeur van de organisatie van de Formule 1 (EPA/Ali Haider)
Zandvoort heeft de voorkeur van de organisatie van de Formule 1 (EPA/Ali Haider)
Formule 1-organisator Formula One Management Limited (FOM) heeft op de voorlopige kalender van 2020 een plek ingeruimd voor een grand prix in Nederland. Mocht er een Nederlandse race komen, dan zal die waarschijnlijk in mei plaatsvinden
Dat hebben bronnen bij de afsluitende race in Abu Dhabi tegenover de website Formule1.nl gezegd.

'Eén Zandvoort, twee Assen'

Zandvoort geniet de voorkeur. Indien dat geen haalbare kaart blijkt, wordt het Assen. Na Vietnam, dat onlangs al bevestigd werd, wordt Nederland de tweede ‘nieuwe’ stop op de Formule 1-kalender van 2020. 35 jaar geleden was voor het laatst een Formule 1-race in Nederland.
Zandvoort heeft de beste papieren, vanwege de historie en nabijheid van Amsterdam. De FOM heeft dat circuit-eigenaar prins Bernhard van Oranje per brief ook laten weten. De discussie rondom de toewijzing gaat er nog steeds fel aan toe. Voorzitter van het TT Circuit Arjan Bos ging afgelopen weekend in het programma WNL op Zondag nog in discussie met oud-F1-coureur Jan Lammers.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.