Top Dutch Solar Racing op vierde plek in Solar Challenge Marokko

Top Dutch Solar Racing
Top Dutch Solar Racing op vierde plaats in Solar Challenge © Harjan Offereins
Het team Top Dutch Solar Racing staat na de vierde etappe van de Solar Challenge in Marokko op vierde plek. De etappe voerde gisteren van Merzouga naar Zagora.
Daarmee is het team een plaats gestegen. Na de derde etappe van woensdag stond de zonneauto Green Spirit vijfde. In die derde etappe kampte het team met technische problemen.
Top Dutch Solar Racing
Sleutelen aan de Green Spirit © Harjan Offereins

Zandstorm

Tijdens de overnachting in de startplaats Merzouga werd het team verrast door een zandstorm. "Rond 23:00 uur begon het enorm te waaien en vlogen links en rechts onze tenten om", zegt woordvoerder Alje Zwijghuizen. "Het was net alsof we werden gezandstraald, zo hard waaide het zand op."
Top Dutch Solar Racing
Onderweg van Merzouga naar Zagora © Harjan Offereins
De 439 km lange etappe van Merzouga naar Zagora heeft Green Spirit helemaal voltooid op zonne-energie. Na de start kwamen de studenten na een reis dwars door de Marokkaanse woestijn en bergen om 18.18 uur aan in finishplaats Zagora.

Tickets geboekt

Het is het team inmiddels gelukt om tickets voor de terugvlucht naar Nederland te boeken, ondanks de sluiting van het luchtruim van en naar Marokko. "We zijn er nu van verzekerd dat we weer veilig thuiskomen na deze zware solar challenge". aldus Zwijghuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl