Assense staat voor debuut in Nederlands zaalvoetbalteam

Amber Bandringa debuteert zondag wellicht voor het Nederlandse zaalvoetbalteam (Rechten: Anne Takens)
Amber Bandringa debuteert zondag wellicht voor het Nederlandse zaalvoetbalteam (Rechten: Anne Takens)
ZAALVOETBAL - Amber Bandringa uit Assen is geselecteerd voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Zondag kan de speelster van KTP Nieuw-Roden haar debuut maken tegen Tsjechië, in Sittard.
De Assense hoorde het goede nieuws zondagavond. "Ik vind het supertof natuurlijk!", zegt ze blij. "Het is inmiddels een beetje geland, maar het besef is er nog niet helemaal. Het is in ieder geval een hele eer om voor het Nederlandse team uit te komen."

Lees meer: Zaalvoetbalsters KTP Nieuw-Roden door het oog van de naald naar nationale beker

Bandringa zegt dat ze niet had gerekend op een selectieplaats. "Het kwam vrij onverwachts, waardoor het helemaal speciaal is." Of ze meteen mag debuteren, vindt ze lastig te zeggen. "Maar mijn gevoel zegt van wel."

Lees meer: Renée Huizinga in nieuw nationaal zaalvoetbalteam

De wedstrijd tegen Tsjechië is een oefenpot. Voor het EK hebben de dames zich niet gekwalificeerd. "Daarom focus ik me eerst op de oefenwedstrijd, en natuurlijk op mijn club KTP Nieuw-Roden. We staan momenteel tweede, doen mee aan de play-offs en als we vrijdag winnen van Drs. Vijfje uit Groningen zijn we weer een ronde verder in de beker."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.