Noorderlicht vannacht mogelijk te zien boven Drenthe

Noorderlicht
Het Noorderlicht is meestal alleen rond de poolcirkel te zien © Rene Rauschenberger via Pixabay
Vanavond en vannacht is er een kans om het noorderlicht te zien boven Drenthe. Op donkere plekken is de kans het grootst om iets van het licht mee te krijgen.
Het noorderlicht is normaal gesproken vooral te zien in Noord-Europa, op de Noordpool en in het noorden van Canada. Daar kleurt de lucht dan groen en paars. Als het verder weg te zien is, zoals in Nederland, dan zijn het eerder rode tinten.

Zonnevlam

Het noorderlicht wordt veroorzaakt door een zonnevlam. Dat zijn kleine elektrisch geladen deeltjes van de zon die in de aardse atmosfeer verbanden.
Het weer lijkt in Nederland niet helemaal mee te werken. Het klaart tegen het einde van de avond iets op, maar in grote delen van het land blijft het volgens het KNMI bewolkt en regenachtig.
De beste tijd om het licht te zien is tussen 20.00 en 00.00 uur. Met het blote oog kan het wat moeilijk te zien zijn, maar een camera die een foto neemt met een lange sluitertijd zou eventueel wel het licht kunnen opvangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl