Groninger krijgt straf voor vernieling en heling

Groninger veroordeeld voor vernieling en heling (Rechten: RTV Drenthe)
Groninger veroordeeld voor vernieling en heling (Rechten: RTV Drenthe)
Een 55-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot een grotendeels voorwaardelijke gevangenisstraf voor vernieling en heling. Daarnaast moet de man een werkstraf van 70 uur uitvoeren.
De Groninger verkocht op 4 januari van dit jaar een fiets aan een winkel voor gebruikte spullen in Emmen. De fiets bleek twee dagen eerder gestolen te zijn. De man ontkent de fiets gestolen te hebben, maar het voor iemand anders te hebben verkocht omdat diegene zich niet kon legitimeren in de winkel.

Aandacht

Twee maanden later werd hij op heterdaad betrapt tijdens het vernielen van een aantal ruiten van onder meer het NS-kantoor en een abri in Beilen. Dit deed hij onder invloed en naar eigen zeggen om aandacht te krijgen en omdat hij het koud had. De man heeft een strafblad van 38 bladzijdes en is alcoholverslaafd. Volgens zijn advocaat is hij zijn manier van leven ‘beu’ en heeft hij zich vrijwillig aangemeld voor een opname bij Verslavingszorg Noord Nederland.

Bijzondere voorwaarden

De rechter veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van 43 dagen, waarvan 40 voorwaardelijk. Aan het vonnis werd een proeftijd van twee jaar en bijzondere voorwaarden gekoppeld, zoals een behandelverplichting en meldplicht. De man hoeft niet de gevangenis in, omdat hij de drie dagen al in voorarrest heeft doorgebracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl